Håndbagage

Håndbagagen er den bagage, som du selv bærer ombord på flyet. Vær opmærksom på, at der er særlige regler for, hvad du må tage med.

Din håndbagage skal efterses i sikkerhedskontrollen, da der er særlige regler for hvad du må tage med dig ombord på flyet.

For at komme hurtigt gennem sikkerhedskontrollen er det en god idé at tænke over, hvordan du pakker din håndbagage.

Øverst i håndbagagen bør du lægge de ting, som skal fremvises separat i sikkerhedskontrollen. Det er:

  • Elektriske artikler som f.eks. bærbare pc’er, tablets, kamera og lignende.
  • Væsker, som skal være samlet i én gennemsigtig og genlukkelig plastpose. Se væskereglerne i boksen til højre.

Du må gerne tage babymad, diætmad og flydende medicin med i beholdere, der indeholder mere end de normalt tilladte 100 ml (1 dl). Du skal dog være parat til at bevise væskens ægthed.

OBS! Har du lighter med, skal du vise den i sikkerhedskontrollen og herefter opbevare den i lommen. Du må kun medbringe 1 lighter. Du må ikke have din lighter i håndbagage eller i indskrevet bagage, da der er risiko for selvandtændelse.

Væsker i håndbagagen
Væsker eller flydende stoffer i håndbagagen skal medbringes i beholdere, der maksimalt kan rumme 100 ml.

Du må gerne medbringe mere end én beholder med væske, men ikke flere end der kan være i én genlukkelig plastpose på max. 1 liter. Du må kun medbringe én af disse poser.

Har du babymad, medicin eller diætmad på over 100 ml., som du skal bruge under rejsen eller taxfree væsker (i forseglede poser fra den lufthavn/det luftfartsselskab, de er indkøbt og med synlig kvittering i posen), er det tilladt at medbringe disse, men de skal sikkerhedskontrolleres.

Du skal tage alle disse væsker ud af håndbagagen og placere dem synligt i den anviste plastkasse ved sikkerhedskontrollen, så security personalet kan se dem. Du kan opleve, at væskerne bliver udtaget til supplerende sikkerhedskontrol.