Nyheder

Seneste nyheder fra Roskilde Lufthavn

Ny belægning og LED lys på bane 03/21

 

Belægningen stråler i sommersolen af flot sort asfalt og kridhvid og snorlige maling. Den ene af de to baner i Roskilde Lufthavn har den seneste måned været igennem en større renovering, hvor den gamle belægning er skrællet af og 4.500 ton ny asfalt er lagt på. Det har naturligvis været nødvendigt at lukke banen imens entreprenøren var i gang. Og det er lidt af et kunststykke i en aktiv lufthavn, hvor både kommende piloter øver starter og landinger og travle kunder lander i business jets.

Alle har givet en hånd med

”Arbejdet skal jo ikke være til gene for vores kunder, så noget er udført om natten. Der har været stor forståelse hos entreprenøren og de kolleger i Kastrup, som har hjulpet os, så vi har kunnet justere projektet i forhold til kundernes behov for at bruge lufthavnen. Det har også krævet meget fleksibilitet hos vores egne medarbejdere. Der er blevet givet nogle ekstra hænder, f.eks. til at køre lods for de tunge entreprenørmaskiner og i det hele taget at få hverdagen til at gå op, når et så stort anlægsarbejde skal gennemføres, mens vi er i drift,” fortæller lufthavnschef Lars Lip.

Banebelægning artikel 1.jpg
Bane 03/21 er efter en gennemgribende renovering netop genåbnet den 1. juli. På billedet ses specialarbejder Brian Nimb Bech og Kenn Bertram Hansen, der er vagtfunktionær og indsatsleder, som ligesom alle øvrige kolleger i Roskilde Lufthavn har haft det store asfaltarbejde tæt på deres hverdag. 
  
LED-lys langs banenBelys.jpg
Og det er ikke småting, der er sket med de 62.000 kvadratmeter bane. 4.500 ton asfalt er lagt ud, og efterfølgende er bemalingen genskabt med 3.000 liter maling. Langs banen er kantlyset skiftet ud med 48 nye LED-lamper. De er langt mere tidssvarende og nemmere at fejlsøge på end det oprindelige anlæg fra 1972 og så giver de et kraftigere lys på banen.
 
Det er kollegerne Anders Povlsen og Hans Henrik Bünner, der begge er Asset Managere, der har stået i spidsen for hhv. kant-belysning og asfalt-projektet, og også hos Thomas Arndt Petersen, Aerodrome Works Coordinator, har der været uundværlig hjælp at hente i projektet, så f.eks. afspærring er gjort flyvesikkerhedsmæssigt korrekt.
 
Trækker på kompetente kolleger
”Vi har haft et rigtig godt og tæt samarbejde med Trafikafdelingen og Asset & Technology i projektet. Tidsplanen er holdt og kvaliteten af arbejdet er høj og det skyldes, at vi har meget kompetente kræfter, vi kan trække på i virksomheden,” lyder det fra Lars Lip. 
Sidste år blev Roskildes anden bane, 11/29, færdigrenoveret, så nu er der i den grad gode forhold for alle, der flyver til og fra Roskilde Lufthavn.
 
Malerarbejde.jpg Sidste hånd bliver lagt på malerarbejdet på banen. 

 

 

Hvis du er interesseret i flere nyheder om Roskilde Lufthavn, kan du følge med på vores Facebook-side https://www.facebook.com/roskildeairport/